Ексклузивно Манол Пейков купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

Пловдивският владика благослови изографисването на храма 'Св. Висарион Смоленски'

OFFNews 17 май 2024 в 18:55 2309 1

Снимка

Негово Високопреосвещенство митрополит Николай даде благословията за изографисването на катедралния храм “Св. Висарион Смоленски" в град Смолян!

Пловдивския владика прие в сградата на митрополията кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС в Смолян Тодор Т. Батков.

През 2002 г. неговите родители - адвокат Тодор Батков и Здравка Баткова дариха почти цялата сума, която беше нужна за построяването на храма. Сега Тодор Батков - младши работи за каузата църквата да добие съвсем завършен вид.

Митрополит Николай ми даде благословията си за желанието ми да работя за Област Смолян и да бъда кандидат за народен представител и допълни, че ще се моли за мен, коментира Батков, който е втори в листата на ГЕРБ-СДС за Смолянския многомандатен избирателен район.

“Аз ви пожелавам, ако Бог Ви даде тази възможност, вярвам в това, да се молим, да употребите властта в полза на Божия народ. Запомнете - легитимен властник по каноните на църквата е този, който вярва в Бога и обича хората. Властникът не е тиран. Вие сте млад, а в младостта има ентусиазъм и енергия”, каза митрополит Николай по време на разговора.

На което Батков-младши отвърна, че ще използва всяка възможност единствено като инструмент да служи на хората.

Проф. Владимир Аврамов - зам. декан на Факултета по изобразително изкуство във ВТУ "Св. Св. Кирил и Медодий" ще ръководи изографисването на храма. Неговият екип е изписал множество църкви, сред които катетралния храм в Ловеч и два от най-големите храмове в Русия

Изографисването ще стартира в началото на лятото, средствата са осигурени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови