Григор Димитров стартира мощно в Марсилия

OFFNews 08 февруари 2024 в 18:58 1098 0

Григор

Снимка Getty Images

Българинът преодоля Корда

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите АТП 250 на твърди кортове в зала във френския град Марсилия.

Българинът надигра представителя на САЩ Себастиан Корда с 2:0 сета. В отделните части Гришо се наложи с 6:1, 7:6 (5).

Григор започна малко неубедително срещата, като трябваше да отразява точка за пробив още в откриващия гейм на мача, но успя да се справи. След това Корда взе подаването си, но оттам нататък Гришо имаше пълен контрол върху случващото се на корта, като направи два пробива и записа серия от пет поредни гейма, за да затвори сета с 6:1 Поставеният под №2 в схемата спечели 16 от последните 18 точки в първата част, като впечатли и с някои страхотни отигравания.

Българинът продължи със силната си игра и след почивката, като взе подаването на Корда още в самото начало на втория сет. След това Димитров затвърди пробива и увеличи серията си на седем поредни гейма. Последваха спокойни минути, в които двамата тенисисти безпроблемно печелиха подаванията си. В осмия гейм Корда поведе с 15:40 и успя да реализира втората си възможност за връщане на пробива. Представителят на САЩ задържа подаването си малко по-късно, благодарение най-вече на мощния си начален удар и за първи път от начало на мача записа два поредни гейма. Това не впечатли особено Гришо, който набързо изравни за 5:5. След това двамата си размениха по един безпроблемен сервис гейм, за да се стигне до тайбрек.

Дългият гейм започна с минипробив в полза на Григор, след грешка от форхенд на Корда, а по-късно българинът набързо взе и двете точки, в които сервираше. Корда намали на 3:2, след неуспешно обжалване на Гришо, а размяната на полетата дойде при резултат 3:3. Себастиан направи още един минипробив и поведе с 4:3, но Гришо спря пропадането и записа две поредни точки, за да изравни при 5:5. След хубав втори сервис българинът стигна до мачбол, а неточност на Корда от бекхенд сложи край на срещата, след 1:39 часа игра.

Съперник на Григор Димитров в следваща фаза ще бъде победителят от мача между Иржи Лехечка (Чехия) и представителя на домакините Артур Риндеркнех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика