Пленен затворник, вербуван от Вагнер: Двама се изплашиха, накараха ги сами да си изкопаят гробовете

OFFNews 16 декември 2022 в 13:15 18613 3

вагнер
Плененият вагнеровец.

На 12 декември в канала в Telegram "Не ме чакай от Украйна" се появи видеоклип с пленен затворник, вербуван от ЧВК "Вагнер". В него той разказва как други затворници, които са се изплашили и са побегнали назад при заповед за атака, са били застреляни.

Затворникът, който в субтитрите към клипа е наречен Вячеслав Сергеевич Измайлов, разказва, че е бил вербуван на 27 септември в колония, в която лично е дошъл собственикът на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин. Бил му е предложен договор за шест месеца, след което е трябвало да бъде напълно освободен от наказателна отговорност.

Според Измайлов смъртността сред завербованите затворници е много висока. Той разказа, че при първото нападение пред него е вървяла група мъже, като двама от тях са се изплашили. След това ги принуждават да изкопаят гробовете си в базата, а после ги застрелват и погребват.

Изданието Верстка установи, че мъжът на записа се казва Владислав Измайлов и че е на 26 години от Самара.

Журналистите са разговаряли с приятелката на Измайлов, която е потвърдила, че на видеото е той. Според нея приятелят ѝ е излежавал присъда за кражба, има две деца и е разведен със съпругата си.

Според криминалните данни в съдебните регистри през април 2017 г. Измайлов е осъден на една година и осем месеца затвор за това, че е откраднал колата на свой познат, за да я продаде на части. След това, по думите на приятеля му, Измайлов е преместен в наказателна колония, а след това е върнат в колонията в рамките на ново наказателно дело.

Бабата на Измайлов потвърдждава пред журналистите, че той вече трябва да излежава присъдата си в колонията. За последен път тя е говорила с внука си през август. Тогава той заявил, че ще отиде в Украйна, "ако има възможност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1010

3

Славейко

17.12 2022 в 01:32

След като Измаилов е бил осъден на година и шест месеца, за кражба на МПС,защо е постъпил в ЧВК Вагнер ,в срок за участие в СВО от шест месеца и евентуално реабилитиране,рискувайки живота си и бъдещето на жена си и двете си деца???Повече от ясно на всеки нормален човек е ,че подобни контракти се сключват с престъпници и рецедивисти , осъдени на много години(или до живот) лишаване от свобода ,които няма какво да губят. Може би е било по- добре ,да излежи в килията няколко месеца повече,от колкото да рискува живота си в толкова кървав конфликт или пък така е удобно за автора на статията..?! Все пак в България , още имаме някакво усещане за реалността,успех за другите географски ширини ( на запад ,може би)

-529

2

6екеr4о

16.12 2022 в 14:14

Господ Бог уважава свободата на човешката воля, тоя сам си е надробил попара, сам да си я сърба!

1935

1

Муню

16.12 2022 в 13:24

Комунизма нема умре!
Сталин е жив и всички боклуци, които го следват са за затвор.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews