Цонга спря Григор Димитров на 1/2 финала в Торонто

OFFNews 10 август 2014 в 07:37 2883 0

Григор Димитров загуби 1/2 финала на тенис турнира Мастърс в Торонто от Жо-Вилфрид Цонга с 4-6 3-6.

В досегашните четири двубоя между Цонга и Димитров българинът има записани четири загуби и само един спечелен сет.

Цонга пък продължава страхотната си серия в турнира, като вече чака победителя от другия полуфинал между Фелисиано Лопес и Роджър Федерер.

Играта снощи започна с изравнени сили, като развръзката настъпи при резултат 4-4, когато Цонга успя да пробие и да се постави в позиция, при която да сервира за сета. Дойде ред на изключително оспорван гейм, в който Григор даде всичко от себе си, но Цонга успя да измъкне подаването си и да се приближи на сет от място на финала.

Във втората част Григор Димитров продължи да не показва най-доброто, на което е способен, а още в началото на сета серия от негови грешки позволиха на противника му да поведе с пробив. За съжаление неточностите в играта на Григор продължиха при резултат 1-3 се стигна до три поредни брейкбола, но този път българинът намери сили да се противопостави. За съжаление физическите сили на Григор видимо го изоставиха, а при 3-5 гейма това явно си пролича и всичко свърши с пробив в подаването му.

Григор спечели $147,800 от наградния фонд и 360 точки, които няма да го изкачат в ранглистата и през следващата седмица Григор отново ще е под №8 в света. С точките обаче, той се приближава до участие на финалния Мастърс в Лондон. Освен това благодарение на тях хасковлията ще скъси разликата с Раонич и Ферер, намиращи на шеста и седма позиция в АТР ранглистата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика