Малките лъвици изядоха и полякините, докосваме европейската титла

OFFNews 19 ноември 2023 в 21:15 7317 2

Бела
Бела Кръстева.

Младите и супер талантливи звезди на българския шахмат Нургюл Салимова и Белослава Кръстева изковаха поредната победа на националния отбор на европейското първенство в Будва, Черна гора.

България срази коравия тим на Полша и е на крачка от европейската титла.

Националките предложиха зрелищен спектакъл, който мина през ужас, нерви, неочаквани обрати и щипка магия!

Само Нургюл имаше известно предимство от самото начало на срещата и като истинска лъвица не пропусна да реализира за 1:0. В същото време партията на Гергана Пейчева на трета дъска тръгна по кошмарен начин и съперничката й Йоланта Завадска реализира решаващо предимство.

Бела Кръстева обаче на четвърта дъска направи изключително агресивни атаки в ендшпила, които просто отвяха съперничката й - мат!

В тази ситуация гросмайстор Антоанета Стефанова на първа дъска уверено добута партията си до реми, което означаваше победа за България и огромен шанс за страната ни да спечели европейската титла.

Междувременно срещата на Гергана Пейчева продължава. Българското момиче се бори зверски, въпреки грешките в началото и изобщо не се предава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

2

хr4

20.11 2023 в 00:45

Слушай кво, Муньо, креватните ти проблеми не ни интересуват!

3251

1

динозавър

19.11 2023 в 23:22

Гергана Пейчева загуби. От друга страна срещу следващия противник вероятно ( но не сигурно) и равен резултат ще стигне за титлата. Предимството на България е, че победи преките съперници за титлата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!