Радев говори злобно. Може би ''зловонното'' решение на Нидерландия за Шенген го тревожи, каза Борисов

Въпреки че не се обичаме в сглобката, променихме съдебната система, обяви лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 22 декември 2023 в 13:30 5877 2

Снимка Стопкадър Фейсбук/Boyko Borissov

Радев говори много злобно (...) Може би това "зловонно решение", че Нидерландия ни пусна в Шенген, е разтревожило Радев., заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Пловдив.

Там той се срещна с кмета Костадин Димитров от ГЕРБ, за да изтъкне инвестициите в града под тепетата. Лидерът на ГЕРБ коментира сутрешното изявление на президента Радев, че Борисов, заедно с Делян Пеевски и ПП-ДБ са "изнасилили" Конституцията. Президентът ще сезира Конституционния съд. 

"Ако президентът Радев за две години беше направил една хилядна от това, което правим ние днес, знете ли колко друга щеше да бъде държавата? Много друга!", възмути се Борисов. 

Той се ядоса на журналистите, че го питат за думите на президента за Конституцията и каза, че е дошъл, за да се радва на стадион "Локомотив". Все пак той каза:

"Въпреки че не се обичаме и харесваме в тази сглобка, променихме Конституцията и съдебната система. Ако не бяхме сменили основния закон по този начин, както Радев го нарече - изнасилване, а то беше изискване - нидерландският парламент нямаше да вземе това решение. Бъдете сигурни. (...) Затова се търпим в некоалицията."

Борисов заяви, че днес е разговарял със съпредседателите на ДБ Христо Иванов, Атанас Атанасов и съпредседателя на ПП Кирил Петков по повод решението на Нидерландия да ни подкрепи за Шенген. 

Той подчерта, че този напредък е благодарение на общите усилия на "некоалицията".  

Бойко Борисов посочи, че за да вдигне своето вето, Австрия има изискване добре да си пазим границата. "Спокоен съм, че мога да уверя канцлера и външния министър на Австрия, че това ще се случи", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

2

Анализи

22.12 2023 в 18:26

Какво говори Радев няма никакво значение. Малко злобно пропутинско човече. Историята му е дала оценка като го е пуснала н архивите.

-529

1

6екеr4о

22.12 2023 в 14:28

Австрийските претенции са основателни, но защо тяхното правителство не се ангажира да задели средства за опазването на тези граници!

Срещал нсъм например различни суми в различни публикации, които са необходими за изграждане на качествена ограда по границата с Турция, които варират между 2 и 3 милиарда лева!?!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews