Радан Кънев към българите в чужбина: Ще се държа и като ваш депутат

ОFFNews 03 октомври 2014 в 12:27 4054 3

Радан Кънев
Радан Кънев

Лидерът на ДБС и водач на Реформаторския блок във Варна Радан Кънев се обърна към българите в чужбина в последния ден от предизборната кампания и им обеща да бъде "техен депутат".

"Знам, че нямате възможност да използвате преференция. Аз ще бъда народен представител от Варна, но ще се държа и като ваш депутат. Ще приема, че всяка бюлетина за РБ от чужбина е преференция за Радан Кънев - и ще ви дължа отчет, контакт и представителство", зарича се десният лидер.

Той добавя, че от вота зад граница зависи крайният резултат от изборите и мнозинството в 43-то Народно събрание. "Вие ще дадете мнозинство вдясно от центъра и шанс за реформаторско управление. И пак вие ще извадите от парламента партиите, които са против ЕС, против пълноценната ни интеграция в света, в който сте избрали да живеете", добавя той.

Кънев се обявява за създаване на два нови избирателни района за емигрантите ни - "Чужбина" и "ЕС". Той обещава да се бори за повече консулства и български училища извън страната

"Съжалявам, че през тази кампания не можах да пътувам извън страната. Твърде зает бях да подкрепям колегите по районите в България и да спя в колата по пътя за Варна . Но обещавам, че ще пътувам всеки месец, ще се срещна отново с клубовете в Мюнхен, Франкфурт, Брюксел, Амстердам и Лондон, ще създам нови в Берлин, Копенхаген, Атина, Мадрид, откъдето вече имам покани. Ще работя за единство на българските общности.
Благодаря ви за неистовите усилия да откриете стотици нови секции. Вие показахте как хората правят демокрацията. Моля ви, гласувайте. Родината ви е във вашите ръце", завършва обръщението си Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови