''Няма вече църкви и манастири''. Борисов заговори за рушвети за милиони и как ГЕРБ спира корупцията на ПП-ДБ

Ружа Райчева 15 февруари 2024 в 10:19 7107 13

Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Бойко Борисов в кулоарите на парламента

Бойко Борисов заговори за "десетки хиляди левове рушвети" в Министерството на младежта и спорта, които, ако ГЕРБ ги нямало, щели да бъдат "стотици милиони". След това каза и за "рушвети за по 500-600 милиона" в Министерството на електронното управление, които "щели да бъдат милиарди"

Тази сутрин в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ за пореден път втвърди тона към "некоалиционните" си партньори от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). 

"В Министерството на спорта се раздават хиляди левове рушвети. Колегата Денков даже казва: "Сглобката ни стеснява възможността". Ами да, ако ни нямаше, в Министерството на спорта щяха да са стотици хиляди левове рушвети. В Министерството на електронното управление нямаше да са 500-600 милиона, щяха да са няколко милиарда! Това, че сме спрели тези неща, значи стесняване, така го разбирам", обяви Борисов.

Той се възмути на продължаващото настояване на премиера Николай Денков да стане външен министър след ротацията. Борисов се скара на ПП-ДБ, че твърде често имат телевизионни участия.

"Литнахте да обяснявате по студията колко сте готини, а ГЕРБ колко ви пречат. Няма такова нещо. ГЕРБ отговаря за външно министерство, там носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши, както и през последните 3 години. Корупцията е там, където има ресурси, а ние нямаме нищо там", категоричен беше Борисов. 

Борисов каза, че при телевизионните си участия ПП-ДБ говорят "откровени неистини". Той пак на няколко пъти се обърна директно към пиара на ПП Найо Тицин и го пита защо е наредил на партията да си "ребрандира имиджа, като се представят за някакви антикорупционери". "Найо е публичен човек. Public relations. Когато си говоря с него и с вас, това е публично открито и честно!", добави председателят на ГЕРБ. 

Найо ми каза, че когато си бил премиер, спокойно може да си външен министър, заяви Петков

Помолен да коментира репликата на Кирил Петков, че "задкулисието вече седи на първия ред на Народното събрание" (б.а. където седи и самият той), Борисов каза: 

"Ами да - и аз, и той сме там. Няма вече задкулисие, няма църкви и манастири, всичко е точно. Да, действително - вече няма. Вчера цял ден бяха, само че в друг кабинет - не при мен."

Бойко Борисов отказа да уточни за чий кабинет става дума, но добави, че подобни срещи са се водили и в "молове, сладкарници", не само в "църкви и манастири". Той каза още, че тяхната пиарка Севделина Арнаудова е инструктирала ГЕРБ 15 дни да не се явяват по телевизиите. 

Лидерът на ГЕРБ коментира, че министрите не могат да бъдат партийни, а само "на цяла България". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

645

13

wakeup

16.02 2024 в 10:23

Световен НАГЛЕЦ

900

12

Rex

16.02 2024 в 09:56

Както казваше Доктор Тони Филипов за Борисов : Никога не сме имали нещо по-просто на по-високо. Бих само добавил: По-крадливо и по-лъжливо.

1000

11

Tsvyatko Kovachev

15.02 2024 в 21:53

това не са морални дефекти , а психически отклонения - много му се струпа , а не е и в първа младост , според мен въобще не трябва да му тиражират глупостите ...

11364

10

Sin

15.02 2024 в 12:50

Мутра говори за морал, за корупция и дори за църкви !?!? Къде по света го има това ?

-1395

9

AlexT

15.02 2024 в 12:10

2. Как само ще ви измъкнат властта мутрите , радевци, ниновци, копейките, чалгата, пеевски и сие !? Все ‘’елит‘ български?
.............................
Не закачайте сарафоофф. Единственият прокурор,който смята, че ББ, Пеевски,доган,руските агенти ..са невинни 

-1395

8

AlexT

15.02 2024 в 12:09

Днес/четвъртък/ сикаджията е във вихъра на танца ..изнудва и само за това го бива Къде сте христовци, атанасовци, кирчовци? Ама какъв съдружник,а ?
..........................
Оказва се, според един от Банкя, че кримитата са само те -пп-дб, а той, е целият в бяло.Изпран от новите кримита-ПП-ДБ ..!? :)
...............................
Атанасов, с протежето на Радан- една симпатична, ще бориш мафията и я подготвяш за наследник ?:Или онова папарикащо момче от Пловдив!?Не стават 
..............
Къде сте титани на мисълта? Слушате ли философа Боко ? До кога ще изучавате психологията,мисълта, идеите на крими сикаджията ? :)
.....................
Надути глупаци, намерихте ли си майстора ? Един хитър примитив от Банкя..Не ставате дори за крими бандите на 90-те г. Кога оставките ?
...............................
И да залепите тези дни сглобката – наясно ли сте ,че вървите към 5–те % с ‘’юнашка сила’’? Кога са оставките ви? Лелки,нефелници,лапачи,червени изтърсаци.
......................

800

7

д-р Хауссс

15.02 2024 в 12:07

Чист като момина сълза горкият - вече говори като добре изпран, че и изгладен...

1000

6

Зла свекърва

15.02 2024 в 11:32

Бойко Борисов и Путин седнали да се надлъгват. Накря и двамата заплакали.
Путин заплакал, че някой го е победил в лъжите.
Бат Бойко заплакал, че е имал лошия късмет да се роди в България.
"Да бях роден в Русия, сега щях да живея в двойно повече дворци и да имам двойно повече яхти от тоя."

За да не плачем и ние, по-добре да си опичаме главите по време на избори. Бат Бойко го беше докарал почти до там да демотивира българите да гласуваме, защото нямаше смисъл, та не трябва да се отпускаме. Руснаците имат избори, но нямат избор.

345

5

Джендо Джедев

15.02 2024 в 11:24

Майко мила, Боце говори за рушвети и схеми... Хахахахаха! "Рок срещу дрогата". :D

7925

4

Trabajo

15.02 2024 в 11:19

този е чист руснак - лъже така, както диша.

има много още да газиме на Туловището планините от *****.
 
X

Да помогнем на украинските деца!