Найо ми каза, че когато си бил премиер, спокойно може да си външен министър, заяви Петков

Съпредседателят на ПП иронизира Борисов като цитира поименно пиара си Найо Тицин над 10 пъти

Ружа Райчева 15 февруари 2024 в 17:52 2302 0

Найо Тицин и Кирил Петков

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Найо Тицин и Кирил Петков

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков иронизира обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за корупция в министерства, поверени на ПП. Той цитира пиара си Найо Тицин поименно над 10 пъти, след като Борисов тази сутрин за пореден път говореше директно на Тицин в кулоарите на Народното събрание. 

В кулоарите на парламента Кирил Петков заяви, че току-що е приключила срещата в парламента с еврокомисаря по правосъдие Дидие Рендерс. По думите на Петков той е поздравил правителството и парламента за значителните стъпки към съдебна реформа. 

Петков каза, че сега предстои реформираните институции да се попълнят с колкото се може по-независими и партийно отдалечени хора. 

"Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много и че всъщност голяма част от бъдещето на това правителство ще се случи, когато имаме симетрия и си говорим истината", обърна се към "некоалиционния" си партньор Петков. 

"Найо ми каза, че министърът на МВР (б.а. Калин Стоянов) е на ГЕРБ, така че няма смисъл да се правим, че не е. Найо също така ми каза, че когато си бил вече премиер, спокойно може да си външен министър, защото човекът, който държи най-важните дипломатически отношения в една държава е премиерът. Но Найо каза, че най-много държи регулаторите да попаднат в независими хора и да има истински процес", каза той. 

Кирил Петков продължи целенасочено да цитира Найо Тицин. "Найо ми каза, че наистина има доверие към Мария Габриел и Николай Денков". 

"Няма вече църкви и манастири". Борисов заговори за рушвети за милиони и как ГЕРБ спира корупцията на ПП-ДБ

"Найо също ми каза да не се притеснявам, че когато говорим на медиите казваме нещата, които ни правят симпатични, защото Найо каза, че това са нещата, за които наистина се борим", продължи да натъртва той. 

Кирил Петков беше категоричен, че премиерът Николай Денков, спортният министър Димитър Илиев и финансовият министър Асен Василев не са замесени в корупция.

"Когато сте бил премиер и сте седял с всички премиери в Европа - вие вече наистина може да се справяте с всякакви промени", добави съпредседателят на ПП. 

Така че след тези думи на Найо, аз единственото, което мога да направя, е да ги предам на г-н Борисов, завърши Кирил Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки