Изпълнителното бюро на БСП заседава с новия лидер, обсъждат актуализацията

Нели Чолашка 29 юли 2014 в 14:05 2558 2

Централата на БСП на "Позитано" 20

Днес преди обед се събра на първо заседание с новия лидер - Михаил Миков, Изпълнителното бюро на БСП. То е в състава, в който Миков го наследи от Сергей Станишев.

Бившият лидер Станишев не присъства на срещата, съобщи Нова телевизия.

По неофициална информация на заседанието ще се обсъжда и приеме позиция за актуализацията на бюджета.

За 15 часа днес е насрочено извънредно заседание на парламента, на което ще се обсъжда и гласува внесените от правителството проекти за актуализация на държавния бюджет и на бюджета на Здравната каса. Той беше свикано с гласовете на ДПС и ГЕРБ.

Кабинетът предлага сериозен ремонт на бюджета - увеличение на дефицита до 2,7 процента и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева.

От получените средства 225 милиона лева ще бъдат насочени към бюджета на НЗОК, а 2,7 милиарда ще бъдат отделени за буфер за финансовата стабилност заради случващото се с КТБ.

Отделно е предвидена и държавна гаранция от 2 милиарда лева във Фонда за гарантиране на влоговете.

Социалистите бяха неприятно изненадани от проекта за актуализация на бюджета, който не беше обсъден с тях. Те подкрепят само актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Проф. Драгомир Драганов посъветва вчера Миков да приеме предложената от премиера (вече в оставка) Пламен Орешарски актулазицаия на бюджета, за да докаже, че е символ на промяната. Засега Миков твърди, че БСП ще подкрепи само промени в бюджета на касата.

Очаква се съвсем скоро Михаил Миков да предложи нов състав на Изпълнителното бюро, който трябва да бъде одобрен от Националния съвет на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews