ГЕРБ е против забраната за откриване на нови клинични пътеки и нови болници

Йорданка Веселинова 29 ноември 2023 в 12:47 1587 2

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Бойко Борисов

"На премиера Денков мога да му кажа, че управлението на София беше такова тези дни, че действително застраши здравето и живота на хората. Изпотрошиха се по заледените улици. Така че рискът за здравето беше там."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който задочно отговори на премиера Николай Денков. Той коментира казуса около бламирания вчера от ГЕРБ и ДПС бюджет на НЗОК, който бе отхвърлен в ресорната парламентарна комисия. Тази сутрин премиерът Денков обвини некоалиционните си партньори, като заяви: "Политическите игри с бюджета за здраве са опасни за здравето."

Минути по-късно лидерът на ГЕРБ отговори и заяви, че партията му не е против бюджета, а срещу две разпоредби от преходните и заключителните разпоредби - прехвърлянето на обществените поръчки за лекарства за онкоболни от Министерството на здравеопазването към НЗОК и забраната за откриване на нови клинични пътеки и нови болници.

"Това е проблем. Ние сме гласували за министър", каза той и добави, че ГЕРБ-СДС има резерви към шефа на НЗОК.

Относно идеята за продажба на държавни земи Борисов допусна това да се случи с неизползваемите. Той обаче даде заявка, че няма да подкрепят разпродаването на плодородни земи. Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира спора между премиера Николай Денков и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

"Нека оставим тези две момчета да си спорят помежду си", лаконично каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

ПР

29.11 2023 в 14:26

Ей,поредният лобизъм,корупция и мръсотия гербаджийска!18 години бяха на власт в София и бедствия"нямаше"-подрязани клони,изчистени шахти,снежинките ги ловяха във въздуха.. Напълно правилно Правителството иска повече пари за извън болниците,ама не-златната кокошка за милионно крадене са точно болниците.И онзи мишок ненаял се,"проф."К.Ангелов,го знае и може.Голямото лоби на Чайката фарма,сърца и мозъци,Търговската лига иска да лапа много та едро,не ги е срам!Бъкани сме с болници и всичкото бозае по КП,за щяло и нещяло.Вместо сегашните са се модернизират и оптимизират-давай нови,на договор с НЗОК,за стотици милиони!Безочие и безобразие герберско.

14469

1

случайно прочетох

29.11 2023 в 13:46

""Нека оставим тези две момчета да си спорят помежду си", лаконично каза той."

"Момчета" може да вика на цървулите в обкръжението му!
На акад. Денков, не!
И трябва да става прав, като споменава акад. Денков!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика