Бабикян: Незаконното подслушване е отвратително, защото е манталитет на управление

OFFNews 28 май 2021 в 08:36 1892 0

Мога да кажа, че съм подслушван, мога да кажа и "не", но няма кой да го докаже. Това може да направи само държавата. Подслушваните политици не са 32, а 82-ма. 

Това заяви Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“ по бТВ. 32-ма бяха обявени преди изборите. Ако към тях прибавите и хората, които бяха слушани по време на протестите миналата година, ще получите бройката, обясни той. 

Потвърждение не можем да търсим, вътрешният министър каза, че има подслушване на политици от опозицията – кои са, колко са, е в ръцете на властта“, допълни Бабикян. 

Тази седмица от „Изправи се! Мутри вън!“ внесоха искане в Бюрото по СРС-тата за проверка дали са били подслушвани.

„Въпросът е да видим реалните отговори, ако видите състава на тази комисия – в нея има само един юрист и аз лично изпитвам дълбоки съмнения към възможността  на тази комисия. Три различни служби са били организирани, за да извършват това подслушване и, когато си в съда и получиш само номера, ти дори не знаеш за кого подписваш“, каза политикът. 

Бабикян обяви, че има информация от вътрешни източници от службите, че той и адв. Николай Хаджигенов са сред подслушваните. И обяви в ефир своя и телефона на съпартиеца си, които са били подслушвани. 

„Има и 25 човека от БСП включително. Не знам защо все още не проявяват интерес, може би, ще проявят. Дори да приемем, че всички от опозицията сме някакви престъпници, долни типове, които непрекъснато искаме да навредим на държавата. Как пък не подслушаха един от управляващите? Властта все пак е в тях. Как точно ние да навредим на държавата, протестирайки“, коментира политикът. 

От Демократична България сигурно също има подслушвани хора, имайки предвид активността на ген. Атанас Атанас. Но нека да направим така, че институциите да могат си свършат работата и да разкрият кои лица са били подслушвани. По думите му унищожаването на записи или трансферирането им на хартия – не означава, че не са оставени следи. Това е отвратително, защото е манталитет на управление. Ние знаехме, че ни подслушват още миналата година, заяви Бабикян. 

Ако законната власт в България не направи нищо, а ние имаме уверения, че ще направи, от министър Бойко Рашков, ще оповестим номерата на делата за подслушване, увери той. Не ние да се правим на коубои, това не е наша работа, подчерта политикът. 

Бабикян даде пример за възможните ефекти от подслушване: Представете си, че искате да свалите Борисов от власт и ви подслушват. И установяват, че имате любовница. Това няма отношение към свалянето на властта, но каква е гаранцията, че след време няма да дойде някой човек и да ви каже "Ако не искате жена ви да разбере...". Незаконното подслушване е форма на натиск и често се използва за изнудване, подчерта Бабикян. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови