Антон Кутев: Знае се КОЙ предложи Пеевски

OFFNews 14 юни 2014 в 13:24 16095 18

Антон Кутев.
Антон Кутев.

„Ако нещо събори правителството, това беше пресконференцията на Местан. Напреженията в БСП започнаха да излизат. Въпросът кой предложи Пеевски има отговор. Той е депутат от една определена политическа сила. Ние не говорихме досега, защото са ни партньори”, коментира Антон Кутев в интервю пред ТВ7.

ДПС не понася електорални щети от назначения като това на Пеевски, а БСП винаги го отнася. Отговорът е един. Ние разчитаме винаги на политики. Ние разчитаме на това как ни приемат хората, а не на механизма на изваждане на хората, коментира червеният депутат.

Според него ГЕРБ не знаят какво искат:

„ГЕРБ искаха избори, а сега се оказа, че не искат. Искаха референдум, сега не искат, защото вчера гласуваха срещу референдума. Те гласуваха срещу влизане на точката в дневния ред и сега ще има извънредно заседание на парламента”.

Кутев смята, че при моментална оставка избори може да има през август.

Той призова за разбирателство между политическите сили.

Кутев каза още, че БСП има съображения относно мажоритарния вот и е напълно срещу електронното гласуване, тъй като то би довело до злоупотреби.

„Не е вярно, че партията се държи на един човек, но е вярно, че той успява да удържи по някакъв начин тази партия в ръцете си. Аз съм абсолютно убеден, че ако не Станишев, а друг води партията, ще се получат онези междуособици, които ще ни доведат до много тежки последици“, заключи Антон Кутев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!