Уволнен полицай след гонката, в която загина бивш републикански шампион по борба, стана зам.-кмет

OFFNews 31 януари 2024 в 11:19 1698 4

 новият зам.-кмет

Снимка Община Мъглиж

Илиян Илиев

Уволнен полицай след гонката в Стара Загора, в която загина 58-годишния бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев, е назначен за зам.-кмет на Община Мъглиж, съобщи в. "Сега".

Пенев почина на 30 декември при гонка с полицията. 

Първоначално от полицията съобщиха, че мъжът се е ударил в патрулка и е починал вследствие на нараняванията си. На 2 януари обаче от Окръжната прокуратура в града заявиха, че се проверяват всички версии за смъртта на Пенев, като е установено, че смъртта е настъпила след принудителното му изваждане от автомобила от полицейските служители, като сред възможните причини за смъртта му е и задушаване

Ден по-късно, на 3 януари, от Областната дирекция на МВР обясниха, че полицаите извадили Пенев от автомобила, опитали да му сложат белезници, но той получил конвулсии и починал

До приключване на разследването за действията на полицаите бяха освободени началникът на "Охранителна полиция" в Стара Загора Илиян Илиев и зам.-директорът на полицията в града Пламен Петков.

Във вторник от Община Мъглиж съобщиха, че именно Илиев е назначен за зам.-кмет, като ще ръководи ресор "Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика и устройство на територията".

От общината пишат, че сериозните предизвикателства пред общинското ръководство налагат оптимизиране на кадровата политика и назначаване на хора с опит и експертиза, а "случаят с новия заместник-кмет е точно такъв".

Илиев е роден през 1969 г. в гр. Пловдив. Завършил е Академия на МВР – София и магистратура „Криминология и социална превенция“ в Технически университет – Варна. От 1994 г. до 2023 г. заема различни ръководни длъжности в ОДМВР – Стара Загора, допълват от Община Мъглиж. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

31.01 2024 в 15:05

Вижте сега, човека е предприемчив и активен, няма спор. Веднага е намерил друга реализация, вероятно и по-ценна за самия него.

Да се надяваме, че в новото поприще ще е много по-успешен, и няма да му се налага да поставя в хора в състояния несъвместими с живота.

Честито на печелившите!

14469

3

случайно прочетох

31.01 2024 в 13:04

"Илиев е назначен за зам.-кмет, като ще ръководи ресор "Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика и устройство на територията"."

Ако някой не спазва обществения ред, Илиев лично щего удуши.....

Отвратително!

400

2

демотиватор

31.01 2024 в 11:58

Провилният човек е Илиев- престъпникът при залавянето си ще да се е втрещил от гузната си съвест под суровия справедлив поглед на полицая и умрял в конвулсии от страх от затвора, за което, обаче, не можем да виним блюстителя на реда! (ジ)

1017

1

IvoIvo

31.01 2024 в 11:28

"От общината пишат във Фейсбук" е култово!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки