Майки на деца с увреждания: Това е гавра, не приемаме извинения

OFFNews 22 октомври 2018 в 08:17 2492 1

Майки на деца с увреждания: Това е гавра, не приемаме извинения

Майки на деца с увреждания са категорични, че извиненията на премиера Бойко Борисов от името на Валери Симеонов и евентуално извинение на вицепремиера няма да ги откажат от намеренията им за протест.

"Това е гавра към децата ни, той за пореден път показва отношението си. Той показа обида към държавата, изгаври се с децата с увреждания. Ние отдавна твърдим, че има геноцид, и той го доказа. Извинение не приемаме, искаме му оставката, защото според нас той няма място на този пост, който заема в момента и би следвало да не е в политиката", каза пред Нова тв една от майките, които са в постоянния палатков лагер пред парламента под надслова "Системата ни убива". 

Майките са категорични, че не те, а самият Симеонов спекулира и заявяват, че протестът не е политически и не е обвързан с партии. "Нашите деца са нашата кауза", заявяват те.

"Тези деца не са уж болни, въпреки че според системата те не трябва да съществуват и той го доказа", каза една от майките.

Протестиращите очакват Симеонов сам да подаде оставката си. "Аз не мога да си представя, че този човек спи спокойно, ще протестираме всеки ден, докато това се случи", категорични са майките и заявяват, че нямат искания конкретно към премиера Бойко Борисов. 

Според протестиращите приемането на закона за деца с увреждания няма общо с искането оставката на вицепремиера, отговарящ за демографската политика. Те поясниха, че за приемането има ясно разписани срокове, за изпълнението на които те ще съблюдават докрай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови