Кампания ''Жълти стотинки'' помага на велинградската болница

Диана Варникова 10 февруари 2023 в 15:26 1480 0

Третокласникът Тихомир Велков

Снимка Диана Варникова

Третокласникът Тихомир Велков се включи в кампанията

Във Велинград се провежда кампания „Жълти стотинки“, която ще помогне за закупуването на медицинска техника за родилното и детското отделение в общинската болница в града.

Един от първите дарители в кампанията е Веселин Димитров, който живее в Дома за деца и младежи с увреждания и вече два пъти е дарил стотинки.

„Веселин е минал през много трудности, но те не са го сломили и той е успял да съхрани доброто в сърцето си“, казва за него организаторът на кампанията Ани Шулева.

Третокласникът Тихомир Велков от Средно училище „ Св. св. Кирил и Методий“ във Велинград, който живее със семейството си в село Дорково, също е донесъл куп монети. 10-годишният Тихомир научил за кампанията от своята баба, която работи в здравното заведение, и решил да се раздели с колекцията си от жълти стотинки, събирана от него, когато бил на 4-годишна възраст. Примерът на момчето бил последван от негови съученици и вече целият клас събира стотинки, за да помогне за закупуването на медицинска техника.

Всички желаещи да участват могат да предават жълти стотинки в редица обекти във Велинград: в домашните потреби и железарията на Пазара (Тетимови), книжарница „Okay Office +“ на ул. „Пазарска“, супермаркет „Фемили“ срещу ПГИТ „Алеко Константинов“, заведение за бързо хранене „Монти“ и много други, които могат да се открият в профила на кампанията във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика