Български автобуси бяха пропуснати след 9 часа престой на сръбско-унгарската граница

OFFNews 30 декември 2023 в 13:52 5499 3

автобус

Снимка Pixabay

Автобус

След близо 9 часа престой на сръбско-унгарската граница, малко преди 12.00 часа на обяд български автобуси бяха приоритетно пропуснати да преминат на унгарска територия и да продължат по пътя си към Виена, съобщи БНР.

Те бяха блокирани в т. нар. "ничия територия" в 4 часа тази сутрин.

Това е организирана екскурзия за Австрия, Виена. Автобусът е пълен с деца. Има, доколкото разбрах, в един от другите български автобуси и бременна жена. Нямаме толкова храна вече достатъчно, нито вода. Звъняхме на посолството в Унгария, където ни отговориха, че текат сериозни проверки, предвид че Унгария е външна граница на Шенген за емигранти, но до момента в нито един от автобусите не виждаме действително да текат проверки. Около 25 автобуса стоят блокирани и не се случва абсолютно нищо. Унгарските власти абсолютно никакви обяснения не ни дават. Търпението на всички се изчерпа. Децата са вече изморени, изнервени и гладни. Нямаме тоалетна дори. Буквално сме в нищото. Ужасно е, коментира по-рано пред националното радио Елеонора Стойкова, която бе сред пътниците в единия от автобусите.

Пътуващите българи са потърсили съдействие от посолството ни в Будапеща. След дипломатическата намеса  автобусите ни са потеглили с предимство.

От външното ни министерство съветват превозвачите предварително да уведомяват туристите за натовареността на пунктовете, през които се преминава и да подсигуряват храна и вода в случаите на дълъг престой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

3

ПР

30.12 2023 в 16:34

Издевателство над сънародници.
Точно така,посолството ни,с целият му блясък,чий го дири в Будапеща?
Що не се гавреха,напр.,с британски автобус туристи от Северен Лондон или неаполитанска агитка от Скампия?Да им подпалят цялата гранична структурка.

870

2

Constanza

30.12 2023 в 15:40

Няма нужда да се презапасяват с храна и вода, посолствата за какво са?

3714

1

GB

30.12 2023 в 15:07

Орбанови номера.
То и ние имаме тръба, която му е важна, ама ...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика