Журналисти на Би Би Си държани под прицел от израелската полиция

Мая Младенова 14 октомври 2023 в 17:25 2648 2

Инцидент с журналисти на Би Би Си

Снимка Би Би Си

На репортерите било казано да не мърдат или по тях ще стрелят.

Журналисти на Би Би Си, отразяващи нападението на "Хамас" в Израел, са били нападнати и държани под прицел, след били спрени от полицията в израелския град Тел Авив, предаде Би Би Си.

Муханад Тутунджи, Хайтам Абудиаб и арабският екип на британската обществена медия пътували към хотел, когато колата им била пресрещната. Те били изкарани от автомобила, на който с червена лента е отбелязано "телевизия",били  претърсени и притиснати до стена.

По този повод говорител на Би Би Си заяви, че журналистите "трябва да могат свободно да отразяват конфликта в Израел и Газа".

Тутунджи и Абудиаб са се представили за журналисти на Би Би Си и са показали на полицията своите журналистически карти. Телефонът на Муханад Тутунджи бил хвърлен на земята, докато той се опитвал да заснеме инцидента, а самият журналист получил удар по главата.

"Един от нашите екипи на BBC News Arabic, разположени в Тел Авив, в автомобил, ясно обозначен като медиен, е бил спрян и нападнат снощи от израелската полиция. Журналистите трябва да могат свободно да отразяват конфликта в Израел и Газа", заяви говорителят на Би Би Си.

Медията се е свързала с израелската полиция за коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-85

2

Агент 001

15.10 2023 в 09:44

Тия пък от BBC намерили кого да изпратят! Това си е провокация, както и да го погледнеш. Дори работещ за голяма медия, арабинът си остава по възпитание, религия и манталитет терорист.

3251

1

динозавър

14.10 2023 в 21:48

Радостно събитие. Никой не вярва на араби, независимо, че работят за Би Би Си. Лично аз считам последното за утежняващо обстоятелство.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика