МС отпусна допълнителни 1,5 млн. лв. на БНР за увеличение на заплатите със задна дата

Средствата ще са за сметка на разходи, заложени в държавния бюджет, за политики в област "Култура и изкуства"

OFFNews 11 октомври 2023 в 15:31 1265 1

Снимка БГНЕС/Архив

Правителството одобри допълнителен трансфер за БНР за 2023 г. в размер на 1 500 000 лв. за увеличение на възнагражденията на персонала, съобщиха от правителствения пресцентър.

Увеличението на заплатите в Българското национално радио (БНР) за изпълнение на функцията му като национален обществен доставчик на радиоуслуги ще се счита със задна дата - от 1 август 2023 г.

От Министерски съвет изтъкват, че спецификата в работата на БНР изисква ангажиране на персонал с висока квалификация, специфични умения и значителен професионален опит в журналистиката, звукотехническата и звукозаписна дейност, музиката, литературата и други области на културата, касаещи ефирната програма, както и професиите застъпени в развитието и поддържането на дигиталните платформи на БНР и артистично-творческия персонал на музикалните състави на радиото.

Увеличението на възнагражденията на персонала ще създаде условия за кадровото осигуряване на медията, съществена мотивация и чувство за институционална ангажираност на същия, аргументират се от правителството.

Допълнителните средства ще се осигурят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2023 г. за изпълнение на политики в област "Култура и изкуства" от Закона за държавния бюджет на България за 2023 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

1

GB

11.10 2023 в 19:46

И за Волгин ли ще има увеличение? За да лее още по-усърдно руска пропаганда и лъжи?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика