bTV трескаво интервюира кандидати за мястото на Хекимян

Екип на OFFNews 29 ноември 2023 в 15:48 5715 4

Ралф Бартолайт

Снимка bTV

Ралф Бартолайт

bTV усилено търси нов директор на новините си след оттеглянето на Антон Хекимян, но засега удря на камък. 

За конкурса са били интервюирани поне десетима от ключовите журналисти в нюзрума на телевизията. Тъй като няма фаворит, не е изключено шеф на новините да остане настоящият главен изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолайт, който пое и тази длъжност след оттеглянето на Антон Хекимян.

Според нашите източници именно имиджовият удар около кандидатурата на Хекимян за кмет от ГЕРБ кара компанията собственик на bTV, чешката PPF, сега да е изключително внимателна в подбора.

За позицията са интервюирани главният редактор на bTV Новините Веселина Петракиева, зам.-главният редактор на новините Асен Иванов, продуцентът на "Тази събота" Весела Кисьова, кореспондентът в САЩ Ясен Дараков, кореспондентът във Великобритания Васил Христов, продуцентът Ралина Тропанкева, журналистите Димитър Анестев, Ивайло Везенков, Петър Нанев и др. Поканени са били и бившият шеф на новините на bTV Люба Ризова и някогашната продуцентка на новините Виктория Бехар, но двете са отказали, добавят нашите източници. Поканата е отклонил и водещият на "120 минути" Светослав Иванов.

Чешката централа на телевизията е ангажирала чешка агенция за подбор на персонал, a пресетите кандидатури се одобряват лично от мениджмънта в Прага. Попадналите в кратката листа са имали и събеседване в Чехия с Душан Швалек, главният оперативен директор на СМЕ, която е част от чешкия инвеститор PPF, собственик на bTV Media Group.

Според някои източници в първоначалния етап на селекцията са интервюирани вътрешни кадри, а след това - и външни за телевизията професионалисти. Канени са журналисти на ключови позиции в Нова и с опит в БНТ, научи OFFNews. Те обаче са отказали.

От bTV за момента не коментират процеса по избора на нов директор. 

Сега в ролята на директор на новините и актуалните предавания е временно от СЕО-то Ралф Бартолайт заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт“ Владислава Лазарова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

4

БотоксПутю

08.03 2024 в 21:57

Глупости - интервюирали били. Да питат банкянския нерез. На дългата му скамейка има подходящи колкото щеш.

12078

3

edin slep

29.11 2023 в 21:33

При директното управление на Нова от Домусчиеви е било страшно. БТВ е на близки до ГЕРБ, сега ако не разрият кочината чехите ...

-529

2

6екеr4о

29.11 2023 в 17:10

Тия що не питат ДПС, та да им посочат я някой Карадайъъъ или Пееффффски, специалисти, двойноагентурници, Анкара и МаЦква...

12062

1

Pongo76

29.11 2023 в 16:30

Да сложат Пеевски. И без това е на всяка манджа мерудия напоследък.

 
X

Да помогнем на украинските деца!