Арестуваха четирима от нападателите на журналистите от Нова тв (обновена)

OFFNews 17 април 2017 в 15:52 20069 3

Снимка Нова тв

Потърпевшите Мария Милкова и Огнян Пенев

Четирима от нападателите на журналистите на Нова телевизия Мария Милкова и Огнян Пенев са задържани на ГКПП „Калотина”, съобщиха от МВР. Петият все още се издирва, макар органите на реда да знаят самоличността му.

Единият арестуван е Румен Мишев с прякор Дуката. Другият се казва Стилян Георгиев. Те са транспортирани с конвой до Пловдив, в района на който е станало нападението, съобщиха от телевизията. Двама от нападателите са се предали сами. 

Към момента четиримата са в ареста на ОДМВР-Пловдив с мярка задържане до 24 часа. Мъжете не са осъждани, нямат криминални регистрации, уточни директорът на ОДМВР комисар Атанас Илков.

Според информация на Нова Румен Мишев е мъжът, ударил оператора Огнян Пенев. Мишев няма криминално минало, но бил известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада.

Според медията най-любопитна е фигурата на мъжът, който още се издирва - Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на репортера Мария Милкова, когато тя позвънила за помощ на телефон 112. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина".

Всички те работят във фирма „Омега 69”. Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС.

От фирма „Омега 69” са изпратили становище за инцидента на магистрала „Тракия”. В него се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата”. Становището е подписано от Павел Петков. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин”, пише той и добавя, че фирмата оказва пълно съдействие на разследващите органи, за да излезе истината наяве. Служителите не се укривали и възнамерявали да се явят за показания. Нито един от тях не бил криминално проявен. Фирмата не извършва охрана на частни лица, особено на такива, известни на обществото с прякорите си, а само на имущество на физически и юридически лица. Има разминаване във версиите на двете страни, се казва още в изявлението.

Инцидентът стана в петък вечерта на магистрала "Тракия". Журналистите разказаха, че след изпреварване били засечени от ескорт, вероятно на бизнесмен. Единият от охранителите ударил оператора Огнян Пенев, а друг взел телефона на Мария Милкова.

Прокуратурата и полицията апелират хората, станали свидетели на инцидента на автомагистралата, да съобщят информация за случилото се в най-близкото поделение на МВР или в ОДМВР-Пловдив, за да допринесат за изясняване на всички обстоятелства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

4

Nik68

17.04 2017 в 19:56

От Нова са ги публикували, не от МВР. Всичко е както обикновено.

16193

3

SC

17.04 2017 в 16:33

Не мога да повярвам, че виждам пълните имена на нападателите. В МВР нещо са се объркали.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика