Васил Найденов с концерт през ноември

OFFNews 26 октомври 2023 в 11:37 1699 1

Васил Найденов

Снимка Личен профил във Facebook

Васил Найденов

Концертът на Васил Найденов ще е на 11 ноември в залата на ул. "Пиротска" 5, съобщават организаторите. "Сбогом, моя любов", "Всичко ми е наред", "Синева", "По първи петли", "Телефонна любов" и много други от хитовете на Васил Найденов ще прозвучат в негово изпълнение.

Известният български певец започва като вокалист на "Диана Експрес", където се появява и хитът му "Синева". Музикалната си кариера започва по-рано, през 1969 г. с Румен Бояджиев, Данчо Караджов и Георги Мишев в групата "Златни струни".

Звездата му изгрява през 1979 г., когато печели първа награда на фестивала "Златният Орфей". Песента от филма "Адаптация" по музика и аранжимент на Митко Щерев е обявена за "Мелодия на годината".

От този момент популярността му расте, а почти всяка негова песен се превръща в шлагер – "Откровение", "И утре е ден", "А дали е така". След "Синева" идва не само славата, но и прякорът Васко Синевата.

Последната група, в която участва преди началото на соловата си кариера, е "Тангра". През годините песните му са били част от много български филми и сериали, а с музиката му израстват поколения българи. Певецът продължава да изнася концерти у нас и в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

1

ob1

26.10 2023 в 12:37

Само да питам - концерт или плейбек? Щото разлика има... Бил съм на събития, на които е "пял", ами благодаря, ама няма нужда. Важи за всички жанрове и всички изпълнители.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки