Mr. Big и още шест групи на феста Midalidare Rock Fest

OFFNews 16 февруари 2024 в 15:30 888 0

Midalidare Rock Fest

Снимка Midalidare Rock Fest

Midalidare Rock Fest

Mr.Big и още шест групи идват само за един от дните на фестивала Midalidare Rock. Останалите имена в афиша са Аксел Руди Пел, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody of Fire и Jelusick ще се изявят на 13 юли, събота, съобщават организаторите.

По думите им тази година на събитието ще има общо 16 световни имена, които ще предложат над 25 часа рок.

Mr.Big слагат край на своята кариера със световното турне The BIG Finish. Групата ще представи сет, обхващащ всичките им хитове, включително и изпълнения от класическия албум Lean Into It. „Искахме да си вземем подобаващо сбогом и това ни се струва правилният начин", казва басистът и вокалист Били Шиън, който свири и с групи като Talas, Steve Vai, David Lee Roth, Niacin и The Winery Dogs. Шиън е избиран пет пъти за най-добър рок басист в анкетите на читателите на списание Guitar Player.

„В момента сме в процес на уточняване – да имаме грандиозно шоу, което да съпътства музиката ни. И тъй като парчетата ни имат чудесен отзвук на места по целия свят, ще свирим на колкото се може повече от тези места", казва китаристът и вокалист Пол Гилбърт. Вокалистът Ерик Мартин допълва: „Ако бяхме от филмовия бизнес, просто щяхме да изложим всичко на показ и да кажем: Добре дошли на големия финал. Сериозно, радвам се, че имаме възможност да направим всичко това на сцената заедно като Mr.Big и да покажем онова, което сме направили като група през годините". На барабаните за това специално последно световно турне ще бъде дългогодишният приятел на групата Ник Д'вирджилио, който е един от двамата барабанисти, избрани да заместят Фил Колинс в Genesis, в албума Calling All Stations.

Повече от тридесет години, китаристът и композитор от Бохум, Германия, Аксел Руди Пел, издава редовно нови албуми със своята група ARP.

За първи път в България идва американската метъл група Steel Panther. Създадени през 2000 г. в Лос Анджелис, Калифорния, групата в началото е известна като Metal Shop и е позната и като Metal Skool, а през 2008 г. приема името Steel Panther. Известна е с нецензурните си и хумористични текстове, както и с пародирането на стереотипния глем метъл начин на живот.

Stratovarius, близо 40 години след създаването си в Хелзинки, Финландия, майсторите на мелодичния пауър метъл са все още неудържими, коментират от екипа на Midalidare Rock. Излизайки от динамичната метъл сцена на 80-те години, Stratovarius бързо правят своя отпечатък с ранни албуми като суровия дебют Fright Night (1989) и продължението Twilight Time (1992). Противно на общоприетия разказ за съдбата на метъла през 90-те години, Stratovarius прекарват десетилетието във все по-голям успех, като сами определят европейския пауър метъл звук и правят непрестанни турнета по целия свят.

Primal Fear е основани през октомври 1997 г. Дебютният албум Primal Fear е издаден през февруари 1998 г. и влиза в германската класация за LP на 48 място, като по този начин се превръща в едно от най-високите места в класацията за дебютен албум в германския метъл. През същата година групата прави турне с метъл ветераните Running Wild и HammerFall.

Rhapsody of Fire са определяни като италианските Symphonic Power Metal богове. От създаването си през 1993 г. под името Thundercross групата издава дванадесет студийни албума, два концертни албума, три EP-та и едно Live DVD. Rhapsody of Fire е известна с концептуалните си текстове, които представляват фантастична история във всички техни албуми от 1997 до 2011 г. След като използва псевдонима Rhapsody в продължение на почти десет години, групата променя името си на Rhapsody of Fire през 2006 г. На 12 май 2023 г. бандата издава сингъла Kreel's Magic Staff, който ще бъде включен в предстоящия четиринадесети студиен албум.

Дино Йелушик е хърватски рок певец, музикант и автор на песни. Той е основател, главен автор на песни и вокалист на хард рок групата Jelusick. Най-големият успех на Дино Йелушик е през 2021г., когато става част от Whitesnake.

В края на ноември 2022 г. Йелушик печели съдебна битка с бившия си лейбъл Frontiers Records и веднага започва да записва нови песни за групата си Jelusick. Оттогава до днес бандата е издала седем сингъла, а на 29 септември 2023 г излиза и албумът Follow the Blind Man. От ноември 2023 г. Йелушик е един от четиримата ментори в хърватското издание на The Voice.

Както писа БТА, Midalidare Rock In The Wine Valley е от 12 до 14 юли 2024 г. Deep Purple бе първият обявен хедлайнер на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика