Коста Джорджевич: Исках да направя филм, в който има много псувни (снимки)

Калоян Константинов 10 март 2014 в 19:34 4291 0

От дясно наляво: директорът на СФФ Стефан Китанов, Сриниваса Сантанам, Каха Кикабидзе и Стефан Щерев.
От дясно наляво: директорът на СФФ Стефан Китанов, Сриниваса Сантанам, Каха Кикабидзе и Стефан Щерев.

Снимах филма "Разголване" с желанието да направя история за това как се влюбват хората в ранния следтийнейджърски период. С този филм исках да продължа традицията на сръбските творби от този стил комедия. Това заяви пред публиката на СФФ сръбският режисьор Коста Джорджевич.

Той беше специален гост на откриването на Балканския конкурс на София Филм Фест 2014.

Честта да бъде откриваща прожекция имаше комедията на Джорджевич  "Разголване".

Веднага след това публиката можеше да гледа друг състезател в Балканската програма - великолепната хърватска комедия "Децата на свещеника".

Сърбинът отговори на въпросите на зрителите, посрещнали радушно неговия филм.

Коста Джорджевич и Стефан Китанов

„Много Ви благодаря, че ни поканихте, много Ви благодаря, че дойдохте. Това е комедия за влюбване. Така че няма какво повече да кажа по този повод. Видях някои от продукциите, които участват в програмата, и съм изключително горд от това, че именно аз я откривам.”

„Изпитал съм нещо подобно, да”, отговори Джорджевич на въпроса дали лично е преживявал случилото се на някой от персонажите му.

Много режисьори са ми повлияли, направил съм препратки към доста от тях. Всички персонажи в лентата са ми любими, те са ми като семейство. В общи линии исках да направя филм, в който има много псувни и основно да се избегне всякаква форма на секс или целувка и да се съсредоточи върху нещо друго. Филм, в който се разказва основно за любов, въпреки че тя не присъства освен в чувствата на героите, които са представени. Което според мен е много срещан тип любов сред младежта."

Коста Джорджевич е сръбски сценарист, продуцент и режисьор, роден през 1981 г. в Белград.

Завършва режисура във Факултета по драматични изкуства в Белград през 2007 г.

Работил е за „Red Production” като режисьор и асистент-режисьор, участва в заснемането на многократно премирания „Капан”, работи и по реклами, късометражни и документални филми.

Членове на журито, които ще отсъдят победителя, са грузинският режисьор Каха Кикабидзе, фестивалният директор и програматор от Индия Сриниваса Сантанам и българският актьор Стефан А. Щерев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!