Реал Мадрид продължава с победите в Шампионската лига

OFFNews 25 октомври 2023 в 00:20 755 0

Реал Мадрид

Снимка Официален сайт на Реал Мадрид

Мадридчани гледат уверено към елиминациите

Реал Мадрид победи Брага с 2:1 като гост и записа трета поредна победа в група С на Шампионска лига. Родриго откри резултата в полза на "Кралете" в 16-а минута, а Джуд Белингам удвои в 61-а минута, като и за двата гола асистира Винисиус Жуниор. Само две минути след попадението на Белингам домакините се възползваха от миг на отпускане в състава на Реал и стигнаха до гол чрез Алваро Джало, който върна интригата в мача.

В 70-а минута Брага пропусна отлична възможност да изравни, след като Рикардо Орта стреля ниско по тревата, но вратарят на Реал Кепа Арисабалага блесна с отлична намеса и изби в корнер.

Реал води в класирането на групата с пълен актив от 9 точки.

В другия мач от група С Наполи направи голяма крачка към осминафиналите след победа над Унион с 1:0 като гост. Джакомо Распадори отбеляза единствения гол в 65-а минута и утвърди неаполитанците на второто място в групата с 6 точки.

Манчестър Юнайтед победи ФК Копенхаген с 1:0, а преди мача почете легендарния Сър Боби Чарлтън, който в събота почина на 86 години. Домакините организираха поднасяне на венци в центъра на терена, двубоят започна с минута мълчание, а дори и феновете на гостите от Дания скандираха името на Сър Боби Чарлтън.

На терена "червените дяволи" стигнаха до трите точки с гол на Хари Магуайър в 72-а минута след асистенция на Кристиан Ериксен.

В добавеното време реферът отсъди дузпа в полза на ФК Копенхаген за нарушение на Скот Мактоминей. Вратарят Андре Онана отрази удара от бялата точка на Джордан Ларсон и се превърна в герой за домакините.

Победата е първа за Юнайтед в група А и тимът заема трето място с 3 точки, запазвайки шансове за фазата на елиминациите.

В група "В" Арсенал спечели трудно с 2:1 при гостуването на Севиля. Габриел Мартинели откри резултата в края на първата част, а Габриел Жезус удвои веднага след почивката.

Сърбинът Неманя Гудел върна един гол за Севиля след центриране на Иван Ракитич в 58-а минута, но въпреки натиска, андалусийците така и не успяха да стигнат до изравнителен гол.

Арсенал води в групата с 6 точки, следван от Ланс, който има 5 точки след реми 1:1 с ПСВ Айндховен.

Португалският гранд Бенфика загуби от Реал Сосиедад с 0:1 и допусна трета поредна загуба в група D. Брийс Мендес вкара единствения гол в 63-а минута за успеха на баските, които със 7 точки са лидер в групата. Интер е втори също със 7 точки и по-лоша голова разлика. Залцбург е трети с 3 точки, а Бенфика е на дъното на класирането без спечелена точка.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews