Георги Кабаков ще свири евроквалификацията Украйна - Англия

OFFNews 06 септември 2023 в 20:24 892 0

Георги Кабаков

Снимка БФС

Георги Кабаков ще ръководи мача във Вроцлав

Европейската футболна асоциация (УЕФА) гласува сериозно доверие на най-добрия български съдия Георги Кабаков и му повери Европейската квалификация от група С по пътя към първенството в Германия догодина.

Украйна – Англия ще се проведе на 9-и септември от 19:00 часа на стадион "Тарчински Арена" във Вроцлав (Полша), където украинците посрещат съперниците си заради военната агресия на Русия срещу страната им.

Помощници на Кабаков ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков, а четвърти съдия е Никола Попов. Делегат на УЕФА е Амил Герина от Черна гора, а съдийски наблюдател – Дарко Чеферин от Словения. ВАР-съдиите на мача също ще бъдат от България.

Най-логично е изборът да падне върху Ивайло Стоянов и Драгомир Драганов, които са с най-висок рейтинг при арбитрите зад монитора на системата за видеоповторения. Ако бригадата бъде изцяло българска, подобна практика ще се затвърди в пети пореден европейски мач.

Мачът има много важно значение в групата, тъй като Англия е на върха с 12 точки от 4 мача, Украйна е на 2-о място с 6 точки от три срещи. Италия е с 3 точки от два мача и в същия ден гостува на сериозния отбор на Република Северна Македония, а петият състав в групата е Малта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика