Правят възстановка на атентата в Бургас

17 декември 2012 в 18:40 1339 0

Иран отрече да има общо с атентата в Бургас от 18 юли. Снимка: БГНЕС
Иран отрече да има общо с атентата в Бургас от 18 юли. Снимка: БГНЕС

През януари догодина ще се проведе възстановката на атентата в Бургас. Това беше обявено в понеделник от  изпълняващия длъжността главен прокурор Бойко Найденов.

Всички пари, необходими за провеждането на следствения експеримент, вече са събрани. 

При възстановката ще бъде взривен автобус, за да се установи дали по този начин, който се приема в момента, е извършен атентатът или не.

Найденов каза, че екип от следователи, заедно с екипа от оперативни работници и наблюдаващите прокурори, се занимават с разпит на свидетели, провеждат разговори със съответните служители в международните институции, откъдето може да се получи някаква информация.

Трима или четирима са били атентаторите, обяви в събота вътрешният министър Цветан Цветанов. „Не са българи и нямаме информация да са пребивавали в страната в минал период от време към настоящия момент с тези документи, с които са установени”, посочи още Цветанов. Той обаче отказа да коментира дали в случая става въпрос за международна терористична мрежа, както и дали заподозрените за атентата на летището в Бургас са граждани на една страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews