Война между Zamunda.NET и .SE

Николаос Цитиридис 30 май 2013 в 14:27 25262 13

Войната между Замундите продължава
Войната между Замундите продължава

Повече от месец след като торент тракера "Замунда" се разцепи на два враждуващи лагера, битката между сайтовете продължава.

Крадецът и сегашен администратор на zamunda.net Христо (break) провежда чести и тежки хакерски атаки срещу бившите си колеги и приятели. От няколко дни zamunda.se има проблеми с рекламните банери и иконите на торентите. Според съобщение, поместено на началната страница на zamunda.se, крадецът break е хакнал битбукетите (базата данни с изображенията) на сайта. 

След хакерската атака иконите на торентите в каталога на .SE са сменени с нецензурни картинки. На началната страница на обновения тракер стои следното съобщение, публикувано на 25 май:

В ранните часове на днешния ден е хакнат битбукета на сайта. Част от картинките са подменени с вулгарни изображения, които са отстранени възможно най-бързо. Зад атаката, отново стои съименника с разширение .net. Работи се по отстраняване на причиненото неудобство. Сайтът е напълно функционален с изключение на изображенията, които са се намирали на битбукета.

Преди повече от месец стана ясно, че системен администратор на тракера е откраднал сайта Zamunda.net от собствениците му. След кражбата екипът пренесе по-голямата част от информацията на сайтa в новия тракер zamunda.se. Обяснението на break  беше, че неговите колеги искали да рекламират на сайта нова "Пиратска партия"

След като скандалът стана медийно достояние, хиляди потребители на .NET се преместиха при старите  админи в Zamunda.se.

Системи за изчисление на посещаемостта в сайтове отчитат огромен ръст на посетителите на Zamunda.se в последния месец с цели 144%. Zamunda.net отчита спад на посещаемостта със около 7%.

Сайтът alexa.com нарежда Zamunda.net на 7-мо място по посещаемост в България, а Zamunda.se - на 19-то.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!