Плевнелиев: Хората искат работа, а ние се замерваме със СРС-та

28 април 2013 в 11:34 1784 5

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Хората искат работа и доходи, а ние се замерваме със СРС-та и бръмбари. Подмени се истинският дебат, който желаеха гражданите – работа и подобряване на икономическото положение.

Това коментира днес президентът Росен Плевнелиев в интервю за предаването "Неделя 150" на БНР по повод скандала с подслушванията.

 "Гражданите поставиха три проблема. Те казаха, че искат институциите да работят за тях. Те също така много ясно ни сигнализираха, че искат справедливост. Това означава институции, които спазват правилата. Третият голям проблем е демографската криза. Голям проблем, който не може да бъде решен днес или утре. Но ако не започнем да го решаваме, ще закъснеем много", каза още Росен Плевнелиев.

 Той обаче подчерта, че страната ни трябва да реши проблема с подслушванията "от А до Я", като трите власти трябва да поемат своята отговорност и да се включат в неговото решаване.

 По думите му Европейският съюз следи внимателно обстановката у нас и европартньорите ни са напълно наясно със случващото се около СРС-тата.

Ще бъде трудно, но не и невъзможно да се състави правителство след изборите, смята държавният глава.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови