Нона Караджова: Бях отличен министър

Нели Чолашка 08 март 2013 в 12:12 2883 6

Нона Караджова. Снимка: БГНЕС
Нона Караджова. Снимка: БГНЕС

Продължавам да съм отличен експерти и бях отличен министър, обяви министърът в оставка Нона Караджова на парламентарния контрол.

Тя се яви пред депутатите да отговаряна на 14 въпроса на опозицията.

Георги Божинов я попита за усвояването на парите по програма ИСПА и защо пари по оперативна програма "Околна среда" са насочени към МВР и други ведомства.

За програма ИСПА Караджова обяви, че е заварила в средата на 2009 г. 37% усвояване на средствата по тази програма и с много работа е  успяла да постигне 93% усвояване до края на 2010 г.

Подобно беше обяснението й за пренасочването на пари от "Околна среда" към МВР.

"Заварих 1% усвояване на средства по оперативната програма за 3 години и отменени проекти за 1.2 млрд. лв., които общините трябваше да преработват,което изгуби още 1.5-2 години.

Трябваше да отворим програмата за други нужди, като намаляване на вредните емисии от градския транспорт и за борба с наводненията и пожарите (парите за МВР)", отчете Караджова.

Тъй като обединихте две министерства парите за пожарни сега влизат в МВР и отиват за подслушване, коментира Божинов.

Той попита още екоминистърката в оставка дали е съобщила на хората, че когато заработи заводът за боклук на София столичанин, който в момента плаща 250 лв., ще плаща 560 лв., а бизнест ще дава 900 лв. за тон отпадък.

Караджова отговори само, че ако не бъде изградена интегрираната система за отпадъците на София, България ще бъде глобена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews