Скандалният рапър Кание Уест е забелязан в Москва

OFFNews 30 юни 2024 в 16:21 1604 2

Кание Уест

Снимка Getty Images

Кание Уест

Американският рапър Кание Уест е на частно посещение в Москва, според руски медии, съобщава АФП.

Западните музиканти в по-голямата си част избягват Русия от началото на инвазията в Украйна през февруари 2022 г., която доведе до порой от санкции срещу Москва и сериозна криза в отношенията със Запада, отбелязва АФП.

Ксения Собчак, бивш кандидат за президент на Русия, публикува кратко видео в канала „Телеграм“, което според нея показва американския рапър на покрива на известния търговски център ГУМ, гледащ към Червения площад.

Според нея Кание Уест е в Москва, за да "отпразнува четиридесетия рожден ден на своя приятел Гоша Рубчински", моден руски дизайнер.

В руски медии се появиха предположения, че рапърът може да изнесе концерт в спортния комплекс „Лужники“. Руски агенции обаче обаче съобщиха, че в „Лужники“ нямат информация за планове за провеждане на представление от американския рапър.

Кание Уест, който в миналото е изразявал възхищението си от руския президент Владимир Путин, предизвика полемика в родината си, след като преди време похвали Адолф Хитлер.

Рапърът, който е известен и с модната си марка Yeezy, се превърна в парий в шоубизнеса, след като през 2022 г. направи серия от антисемитски изказвания. Няколко марки, сред които „Адидас“, „Гап“ и „Баленсиага“, прекъснаха връзките си с него.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    585

    2

    Stoyancho

    01.07 2024 в 12:04

    Голяма новина, няма що!

    200

    1

    демотиватор

    30.06 2024 в 18:59

    Може пък да се кани на напусне лошите САЩ (нали е антисемит, пък те- съюзници на Израел), за да стане афро- руснак, оставайки си "скандален", все пак- само предположенийце... (ジ)
    А с другарчето му Гоша Рубчинский имаше също скандал (май в тяхната си LENTA.RU писаха...)- нечестиво задяване на непълнолетен в телеграм- канал...
     
    X

    Сръбският филм за България - истини и лъжи