Риана вече официално е милиардерка

OFFNews 05 август 2021 в 12:20 6327 0

Снимка Getty Images

Риана вече е официално милиардер и най-богатата жена музикант в света, според списание Forbes.

Състоянието на звездата възлиза на 1,7 млрд. долара, като приблизително 1,4 млрд. долара идват от стойността на нейната козметична компания Fenty Beauty.

Останалата част от богатството ѝ се дължи най-вече от компанията ѝ за бельо Savage x Fenty на стойност около 270 милиона долара, както и нейните приходи от музика и актьорство.

Поп певицата се нарежда на второ място след Опра Уинфри при най-богатите жени в шоубизнеса.

Риана - чието истинско име е Робин Фенти - стартира бранда си Fenty Beauty през 2017 г. в партньорство с компанията за луксозни стоки LVMH. Продуктите ѝ се продават във веригата за козметика Sephora.

При създаването на бранда певицата каза, че целта е да се хареса на „всеки тип жени“. Риана пусна на пазара 40 различни нюанса на основата за грим, което по онова време беше до голяма степен безпрецедентно. Това доведе до т.нар. "Fenty Effect" и конкурентните марки разшириха гамата си от нюанси на продукти за грим.

Линията донесе повече от 550 милиона долара годишни приходи през първата си година.

Не всички бизнес начинания на Риана обаче са толкова успешни.

По-рано тази година 33-годишната певица се съгласи с LVMH да закрие своята модна серия дрехи Fenty след по-малко от две години в производството.

Барбадоската певица е продала повече от 250 милиона копия на албумите си, но не е издавала нов студиен албум след излизането на Anti през 2016 г.

Наскоро обаче тя беше забелязана да снима музикален клип с приятеля си, рапъра A$AP Rocky.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика