Кание Уест загуби 2 милиарда долара за 1 ден

OFFNews 28 октомври 2022 в 11:17 4335 1

Кание Уест

Снимка Getty Images

Адидас сложиха край на партньорството си с Кание Уест.

Кание Уест е загубил 2 милиарда долара за един ден, след като Adidas сложи край на партньорството им заради антисемитските му коментари и последва прекратяване и на други големи негови договори.

Всичко това се случи след призив на главния изпълнителен директор на агенция Endeavor компаниите да спрат да правят бизнес с рапъра заради омразната му реч към евреите.

В четвъртък изпълнителят, известен още като Йе, публикува отговор до Ари Емануел:

"Ари Емануел, загубих 2 милиарда долара за един ден и все още съм жив - написа Уест в Инстаграм, след като възстанови контрола над профила си. Той беше ограничен по същата причина – реч на омразата. - Това е реч на любовта. Аз все още те обичам. Бог все още ви обича. Парите не са това, което съм. Хората са това, което съм аз."

Бизнесменът Ари Емануел, който е американски евреин, написа миналата седмица в статия за в. "Файненшъл таймс":

"Никъде не трябва да има толерантност към антисемитизма на Уест. Това е момент от историята, в който залогът е голям и е от съществено значение да бъдем открити за нашите ценности и да ги живеем".

Тази седмица масово се разпространяват слухове, че Уест е загубил статута си на милиардер, след като няколко бизнес и модни негови партньори са прекратили отношенията им. Освен с антисемитски коментари, чернокожият изпълнител ги е раздразнил и с промотирането на дрехи с надпис White Lives Matter („Животът на белите има значение“) на седмицата на модата в Париж – а това е лозунг на изповядващите расистка идеология, в чиято основа стои разбирането за превъзходство на белите хора над всички останали раси. Последваха антисемитски прояви в Лос Анджелис и това накара и политици и популярни хора от шоубизнеса да се отдръпнат от Кание.

Adidas, Balenciaga, Gap и други компании заявиха, че повече няма да работят с Уест. Само партньорството му с "Адидас" се оценява на 250 млн. евро. Дългогодишната му агенция за таланти CAA също се отказа от него, а пускането на наскоро завършения документален филм за музиканта беше отложен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови