Кание Уест съден на сексуален тормоз от асистентка

Габриела Зафирова 04 юни 2024 в 16:52 1069 0

Кание Уест

Снимка Getty images

Кание Уест на седмицата на модата в Париж 2022г.

Бившата асистентка на Кание Уест го съди за сексуален тормоз.

Лорън Пишота твърди, че Уест ѝ изпращал непристойни текстови съобщения и е извършвал сексуални действия, докато е говорил по телефона с нея, съобщават американските медии. Тя споделя, че е била уволнена през 2022 г. с обезщетение от 3 милиона долара, което никога не е било изплатено.

Информация за делото бе съобщена за първи път в САЩ от светското издание TMZ, а по-късно потвърдено от Rolling Stone, The Wrap и US Weekly, според които съдебните документи са били подадени в понеделник в САЩ.

Снимка: Инстаграм - Laurenpisciotta

Снимка: Инстаграм/laurenpisciotta

Пишота се е издържала основно чрез профил в платформата OnlyFans през 2021 г., когато се е запознала с Уест. Тя казва, че той я е наел да работи върху неговата дамска модна линия Yeezy, а впоследствие те са започнали да си сътрудничат по три песни от албума му Donda. Така Уест наел Пишота за личен асистент с годишна заплата от 1 милион долара, при условие че тя е на постоянно негово разположение.

В иска си тя споделя, че Уест първоначално е нямал против тя да продължи да развива бизнеса си в OnlyFans, но въпреки това през 2022 г. е заявил, че иска тя да изтрие акаунта си в замяна на още 1 милион долара.

След като закрила акаунта си, тя твърди, че е започнала да получава всекидневни текстови съобщения от Уест, включително и порнографски видеоклипове. Бившата асистентка също така казва, че е той е мастурбирал, докато е говорил с нея по телефона, и че веднъж дори се е задоволил пред нея.

През септември 2022 г. тя е била повишена в началник на персонала на различните му компании, но внезапно след това е била уволнена без да ѝ бъде съобщена причината.

Освен за сексуален тормоз и за нарушаване на договора и неправомерно прекратяване, Пишота съди Уест и неговия бизнес Yeezy за измама, неизплатени заплати и умишлено причиняване на емоционален стрес.

Рапърът не за първи път е обвиняван в непристойно поведение. Миналият ноември много от неговите служители от модната линия Yeezy казаха пред Rolling Stone, че той е пускал порнографски филми по време на срещите на персонала и е показал интимна снимка на тогавашната си съпруга Ким Кардашиян на интервюта за работа.

За Кание Уест това е поредното дело за тази година. През април той беше обвинен в расова дискриминация и тормоз от бивш охранител в неговото вече затворено училище Donda Academy. Също така през февруари той бе съден от наследниците на Дона Съмър за използване на част от нейната песен „I Feel Love“ без разрешение, като това дело по-късно беше уредено извън съда.

Макар музикантът да е един от най-успешните рапъри, кариерата му е изпълнена с много противоречия. Неговият доходоносен договор с Adidas беше прекратен през ноември 2022 г. заради антисемитски коментари, направени от Уест в социалните медии.

Въпреки всичко звездата се завърна на върха на американските класации по-рано тази година както с хитовия сингъл Carnival, така и с албума си Vultures.

    Габриела Зафирова

    Габриела Зафирова е студент по журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и стажант-репортер в OFFNews.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов