Фирмата-попечител на Бритни Спиърс се оттегли заради нейните емоционални показания

OFFNews 02 юли 2021 в 15:44 5673 0

Снимка Getty Images

Финансовата фирма, която попечителства финансите на поп звездата Бритни Спиърс заедно с баща й, поиска да се оттегли от позицията. Причината са изказванията на певицата в съда миналата седмица, когато тя сподели колко зле се чувства от ситуацията.

Тръстът "Бесмър" беше назначен като попечител на финансите й заедно с бащата на звездата - Джейми Спиърс.

Певицата поиска участието на баща й да бъде прекратено, а миналата седмица даде емоционални показания, разказвайки как цялото споразумение е ограничило живота й. Тя определи попечителството като "злоупотреба" и  поиска живота си обратно. 

В четвъртък "Бесмър" подаде заявление за оттегляне от споразумението, само ден след като последното решение на съда беше фирмата да остане попечител, заедно с Джейми Спиърс. Компанията заяви, че причината за оттеглянето са именно показанията на певицата от 23 юни.

В съдебна декларация компанията заяви, че "е разчитала на представеното", че попечителството е доброволно и всички страни, включително Бритни, са дали съгласието си за него. Фирмата обясни, че след като е чула желанието на звездата споразумението да бъде прекратено, се стреми да уважи решението й.

Попечителството, което управлява финансовите и личните й решения започна през 2008 г. и първоначално баща й ръководи и двете. След това споразумението беше удължено и компанията беше включена, а сега певицата поиска само финансовата фирма да остане отговорна за финансите й. 

Показанията на 23 юни бяха първото публично изявление на певицата за положението, в което се намира, и предизвикаха изблик на обществена подкрепа на желанието й за свобода.

Те дойдоха след години на притеснения и загриженост от страна на феновете, водещи кампании в нейна защита с лозунга #FreeBritney.

При последното си изказване звездата заяви, че е била дрогирана, принудена да изпълнява действия против волята си и е възпрепятствана да има деца по силата на споразумението.

"Отричах. Изпаднах в шок. Травмирана съм", каза тя пред съда. "Просто искам да си върна живота."

Адвокатът й обаче все още не е подал официално искане за прекратяване на попечителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови