Бил Клинтън пише политически трилър за живота си в Белия дом

OFFNews 04 юни 2018 в 14:12 6406 0

Бил Клинтън пише книга, информира CNN. Бившият президент на САЩ работи в екип с най-продавания писател в света Джеймс Патерсън, за да напише политически трилър, разказващ за живота му в Белия дом. Той ще носи заглавие „Президентът изчезна“ (The President Is Missing).

„Обичам този литературен жанр и съм изчел десетки книги. Не четях много до началото на 80-те години, но оттогава мечтая да напиша трилър“, разказва Клинтън, който е първият президент, решил да напише такъв.

„От боулинг алея в мазето на Белия дом до монотоността в спалнята, наистина се опитахме да го напишем колкото е възможно по-точно“, казва Клинтън.

Освен да разкрие подробности „кухнята“, книгата има за цел да покаже какво е да бъдеш президент при най-екстремни обстоятелства.

Сюжетът на трилъра се върти около опустошителна кибер атака срещу САЩ, която заплашва да срине света. Точно в този тежък момент президентът изчезва.

„Искам обществото да види, че това е истински хора, които вършат истинска работа. Те са важни за държавата и взимат решения, които засягат живота ни“, коментира Клинтън.

Toj спомена и работата на Доналд Тръмп.

„Колкото повече предизборният процес се превръща в цирк, толкова по-малко хората осъзнават, че това да си президент е изключително важна и тежка работа“, коментира Клинтън.

Бившият президент коментира и един от нашумелите политически сериали в САЩ.

„Наблюдавах няколко сезона на „Къща от карти“. Първият беше наистина добър, но не това се случва в Белия дом. Ако се съди по сюжета, всички там убиват свои колеги и хората си мислят, че това наистина се случва“, казва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови