Актьор от ''Squid game'' обвинен в сексуален тормоз

OFFNews 15 март 2024 в 15:12 1414 1

Южнокорейският актьор О Йон-су, известен с ролята си в първия сезон на хитовия сериал

Снимка Getty images

Южнокорейският актьор О Йон-су, известен с ролята си в първия сезон на хитовия сериал "Игра на калмари"

Южнокорейският актьор О Йон-су, известен с ролята си в първия сезон на хитовия сериал "Игра на калмари" на Нетфликс, бе признат за виновен в сексуален тормоз и получи условна присъда, съобщиха АФП и Ройтерс, позовавайки се на съдебен представител.

Районният съд в град Сувон осъди актьора на осем месеца затвор условно за две години, както и на 40 часа обучение в програма за терапия срещу сексуална агресия.

О Йон-су, който е на 79 години, бе обвинен за случай на сексуално посегателство през 2017 г., но отрече обвинението. На излизане от съда той каза пред журналисти, че възнамерява да обжалва присъдата. Актьорът разполага със седем дни за процедурата.

Прокуратурата обвини О през 2022 г. и поиска присъда от една година затвор, съобщиха местни медии. Южнокорейската организация за защита на правата на жените Womenlink приветства съдебното решение и призова актьора да се извини на жертвата. "Обвиняемият прилича на други извършители на сексуално насилие в киното в миналото, които се опитват да прикрият сексуалното си насилие като "услуга" и "приятелство", написаха от организацията в социалната мрежа Екс (известна преди като Туитър).

Актьорът бе отличен със "Златен глобус" за поддържаща роля за превъплъщението си в образа на О Ил-нам или играч 001 в хитовата поредица "Игра на калмари", който впоследствие се оказа задкулисният организатор на кървавото развлечение за богаташи. Той е първият южнокореец, спечелил престижната кинонаграда. Заради обвинението той отпадна от бъдещ филмов проект в Република Корея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!