Томас Дресен зарадва немските фенове в Гармиш-Партенкирхен

OFFNews 01 февруари 2020 в 16:41 1362 0

Томас Дресен зарадва местната публика, след като триумфира в поредния кръг от Световната купа ски-алпийски дисциплини в Гармиш-Партенкирхен. 26-годишният състезател започна с първи стартов номер и записа 1:39.31 минути.

Дресен, който е специалист в спусканията, постигна резултат, който никой нес не успя да подобри. Това е втори успех за германеца през сезона и четвърти в неговата кариера.

Александър Омод Килде от Норвегия зае втората позиция, след като завърши на +0.16 сек. от победителя. За 27-годишния Килде подиумът е четвърти през сезона, но първи в тази дисциплина.

Последното място на почетната стълбичка зае 39-годишният ветеран от Франция Йоан Кларе. Той завърши на +0.17 сек. след Дресен.

Челната десетка допълниха Винсънт Крихмайер от Австрия, Травис Ганон от Съединените щати, швейцарците Беат Фойц и Нилс Хинтерман, Хетил Янсруд от Норвегия, Макс Франц от Австрия и Емануеле Буци от Италия.

Дресен е рекордьор сред германците с вече четири победи в спускания за Световната купа, като спечели и първия старт в дисциплината през този сезон в Лейк Луис.

Последният победител на домакините (а и изобщо на подиума, заедно с Ханс Йорг Таушер) в Гармиш-Партенкирхен бе Маркус Васмайер през далечната 1992 година.

Ето и генералното класиране за Световната купа:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови