Тирил Екхоф с първа победа за сезона

OFFNews 18 януари 2018 в 17:26 5815 0

Биатлонистката от Норвегия Тирил Екхоф триумфира в спринта на 7,5 км от Световната купа в Антхолц-Антерселва (Италия). 27-годишната Екхоф повали всичките 10 мишени и измина трасето за 21.05.3 минути. Така тя постигна първа победа за сезона и пета в кариерата си за Световната купа.

Втора с 12.0 секунди изоставане завърши носителката на Световната купа за миналата година Лаура Далмайер (Германия) , която също беше безпогрешна в стрелбата. Трета се нареди Вероника Виткова (Чехия) с пасив от 20.6 секунди и без пропуснати мишени.

Българките Десислава Стоянова, Емилия Йорданова и Стефани Попова останаха извън първите 60 и ще пропуснат преследването в събота.

В генералното класиране за Световната купа след 13 старта води Кайса Мекерейнен (Финландия) с 504 точки. Втора с 493 точки е Анастасия Кузмина (Словакия), а трета - Доротея Вирер (Италия) с 435 точки. Българките са без актив от началото на сезона.

"Много се радвам да се завърна на подиума. Благодаря на феновете, които ме подкрепяха. Не се представях добре в предишните стартове и затова треньорите ме поставиха в последната група. През нощта преди състезанието спах спокойно и нямах никакво предчувствие, че мога да спечеля", коментира Екхоф след победата си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови