Тийнейджърка грабна златото в сноуборда и влезе в историята

OFFNews 13 февруари 2018 в 13:31 4753 0

Снимка Facebook

Американката Клоуи Ким спечели титлата в дисциплината халфпайп и стана най-младата сноубордистка в историята със златен медал от зимни олимпийски игри.

17-годишната тийнейджърка записа резултат от 98.25 точки в третия и последен старт на финала, побеждавайки с над десет пункта китайката Цзяюй Лю.

Ким записа 93.75 точки още в първото си спускане по трасето и направи рано заявка за златен медал пред най-пълните трибуни, които "Финикс парк" е виждал по време на олимпиадата.

Тя е само на 17 и тренира сноуборд от 4-годишна. Нейният баща Йон-джин Ким дори се отказва от професията си три години по-късно, за да се съсредоточи върху предстоящата кариера на дъщеря си.

"Баща ми жертва много за мен и не знам какво щях да правя, ако не беше той. Да оставиш живота и мечтите си настрана, защото твоето дете има страст към нещо, е просто невероятно. Благодаря на семейството ми. Нека обаче не говорим за баща ми в негово отсъствие, защото се дразни много", каза 17-годишната американка.

Ариел Голд пък направи подиума за американките двоен с третото си място, а нейната сънародничка Кели Кларк остана четвърта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови