Световна шампионка по биатлон живее в ужасяваща мизерия с 600 лева на месец

OFFNews 31 януари 2018 в 13:26 7286 2

В потресаваща мизерия живее световната шампионка по биатлон сред девойките от 2015 година Ана Кривонос от Украйна, разкриха местните медии.

20-годишната в момента спортистка е считана за бъдещето на биатлона в Украйна и когато в интернет се появяват снимки на дома й, в началото никой не може да повярва, че това е истина. На практика Ана и майка й живеят в съборетина под наем, тъй като не разполагат със собствено жилище. Местната власт в Сумска област е обещала да реши жилищния проблем, но засега това обещание не е изпълнено.

"Да, тук живея. В началото нямаше и ограда и прокарана вода, но с мама поставихме. Не можем да направим ремонт, тъй като не сме собственици", споделя биатлонистката пред сайта Tribuna.com.

Кривонос не се оплаква от липса на средства, тъй като получава заплата, стипендия и нещо от армията и на месец си докарва по 10 000 гривни, което прави около 600 лева.

"Мама е болна и не може да работи. Всичко лежи на моите плещи. Отказва да се лекува, защото няма пари. Иска да спестим за жилище. Предлагат ми да се състезавам за друга държава, но отказвам", споделя Ана Кривонос.

След като историята за мизерията, в която живее, става публична, от федерация по биатлон на Украйна се ангажират да решат жилищния й проблем. От общината пък отпускат 300 000 гривни, които стигат за двустаен апартамент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови