Щафетата ни се размина с бронз на европейското

OFFNews Последна промяна на 29 януари 2017 в 20:51 3983 0

Българският отбор остана на 4-о място и се размина с бронзовия медал в класическата смесена щафета на Европейското първенство по биатлон.

Нашите в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев останаха на 1:16.4 минути от шампиона Русия. Второто място остана за отбора на Норвегия, а бронзовите медали спечели тима на Украйна.

Ирина Старих, Светлана Слепцова, Алексей Волков и Александър Логинов дадоха време от 1 час, 12 минути 26 секунди, като на осемте огневи рубежа трябваше да използват още 6 допълнителни патрона.

Специално за Волков това е седми златен медал на Европейските първенства и така се превърна в най-успешния спортист на този форум. Руснаците останаха и първи в крайното неофициално отборно класиране, имайки предвид, че големите отбори в този спорт дадоха шанс на млади състезатели и резерви.

Българският отбор имаше отново сериозни проблеми в точността при стрелбата и се наложи да използват 11 допълнителни патрона, колкото имаше и Чехия, наредила се на 5-а позиция.

Реално българите нямаха кой знае какви шансове да се промъкнат по-нагоре, а след единствено доброто каране на Емилия Йорданова, нашите успяха да запазят 4-ото място пред Чехия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови