Руските хокеисти размекнаха МОК

OFFNews 26 февруари 2018 в 12:11 33066 0

Международният олимпийски комитет няма да глоби хокеистите на Русия които изпълниха родния си химн след триумфа им на Олимпиадата в Пьонгчанг.

Припомняме, че "сборная", състезаваща се под олимпийски флаг, спечели финала на олимпийския хокеен турнир след драматична победа с 4:3 над Германия и завоюва златните медали.

По време на награждаването руските хокеисти изпяха химна на страната заедно с привържениците си по трибуните, докато от уредбата звучеше олимпийския химн.

"Разбираме реакцията на спортистите, които го направиха под въздействието на силни емоции, като се има предвид, че спечелиха златните медали при необичайни обстоятелства", се казва в изявление на МОК.

Нещо повече, Русия може да се върне в структурите на Международния олимпийски комитет още в сряда. По думите на руския член на МОК Шамил Тарпишев решението ще бъде взето след приключване на анализа на всички допинг проби, взети от руските спортисти на Олимпиадата в ПьонгЧанг.

"Чакаме тестовете на скиорите и хокеистите. Ако няма проблеми с тях, ще бъде взето автоматично решение за възстановяване на членството на Руския олимпийски комитет в МОК", каза Тарпищев пред РИА "Новости".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови