Русия остана без още два медала от Сочи

OFFNews 09 ноември 2017 в 20:21 2196 0

Максим Вилегжанин

Олимпиадата в Сочи през 2014 година може да се окаже най-голямото спортно фиаско на Русия, макар да беше замислена като реклама на управлението на Владимир Путин.

Страната загуби още два медала, след като Международният олимпийски комитет (МОК) наложи пожизнени наказания заради допинг на четирима руски състезатели - Юлия Иванова, Евгения Шаповалова, Алексей Петухов и Максим Вилегжанин. Резултатите им от олимпиадата в Сочи са анулирани.

На Игрите Вилегжанин спечели два сребърни медала - в ски бягането на 50 км свободен стил и в отборния спринт заедно с Никита Крюков.

Александър Легков, който е златен медалист от олимпийските игри в Сочи 2014 в ски бягането на 50 км, също получи доживотно наказание.

34-годишният Легков спечели златен медал в бягането на 50 километра в Сочи и взе участие в щафетата на Русия на 4 по 10 километра, в която руснаците останаха на второто място. Резултатите от тези състезания също бяха анулирани.

Въпреки отнетите отличия, Русия продължава да е начело в класирането по медали, но при нови разкрития това може да се промени. В момента страната има 13 златни, 8 сребърни и 8 бронзови медала. На второ място е Норвегия с 11 златни, 6 сребърни и 12 бронзови отличия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови