Разочарование и мъка за Линдзи Вон

OFFNews 21 февруари 2018 в 09:09 3827 0

Със сълзи на очи голямата американска алпийска Линдзи Вон си взе сбогом с олимпиадите. Американката стигна едва до бронз в коронната си дисциплина спускането, в която царуваше в последните 17 години.

След старта стана ясно, че тя е научила за смъртта на дядо си в нощта преди състезанието и затова кара с неговите инициали, изписани върху каската. Иначе титлата грабна италианката София Годжа, който финишира за 1 минута и 39.22 секунди, с което донесе първи златен медал за страната си в тази дисциплина.

Втора с изоставане от 9 стотни финишира Рагхилд Мовинкел от Норвегия, за която това бе втори сребърен медал от Пьонгчанг, след второто място в гигантския слалом. 33-годишната Вон записа време от 1 минута и 39.69 секунди, и стана най-възрастната олимпийска медалистка в историята.

"Днес дадох всичко от себе си в тази наистина страхотна надпревара, но просто София бе по-добра от мен. Тъжна съм, защото това бе последното ми спускане.

Бих искала да продължа да се състезавам, защото се наслаждавам на всеки момент, но моето тяло просто не може да издържи нови четири години“, коментира Вон преди да избухне в сълзи пред камерата на NBC, след като й беше зададен въпрос за дядо й.

"Исках толкова много да спечеля заради него. Но той все пак може да бъде горд с мен. Нашето семейство никога не се предава и аз никога не се предавам. Но сега трябва да кажа стоп. Тъжно ми е, че това е последното ми спускане, но се гордея, че се състезавах за своята страна и направих хората горди", завърши Вон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови