Радо Янков с първи подиум за сезона

OFFNews Последна промяна на 21 януари 2018 в 17:18 5556 0

Носителят на малката световна купа в паралелния гигантски слалом Радослав Янков постигна днес в Рогла най-големия си успех за сезона.

Българският ас спечели второто място. Той отстъпи само на финала на Бенямин Карл (Ав). Това е първи подиум за Янков за сезон 2017/18 и общо осми в неговата кариера.

В квалификацията сутринта Радо бе 14-и, но във финалите показа, че навлиза във форма за стартовете в Банско (26 и 28 януари) и олимпийските игри в Пьонгчанг (22 януари). Той последователно срази лидерът за Световната купа Невин Галмарини (Швейц), Кристоф Мик (Ит) и на полуфинала Силван Дофур (Фр). Малко късмет не му достигна на финала за да победи и Карл.

За успеха днес Янко взима 800 т за Световната купа и вече е пети за големия глобус с 2410 т. Лидер с 3730 е Галмарини. За малката купа в паралелния гигантски слалом Янков е шести с 1810 т, а Галмарини води отново с 3010 т.

"Просто имахме нужда от това състезание и този резултат, коментира Георги Атанасов-Джоко, треньор на Янков. - Имахме доста трудности до момента. Вчера малко не му стигна да мине 1 кръг. Не съм се радвал толкова дори и като спечелихме големия глобус. Лека полека се засилваме.

Добър резултат преди стартовете в Банско и най-вече за олимпийските. Иначе денят ни почна много накриво. Пияни ни бяха разбира задното стъкло на колата. Не беше откраднато нищо, но трябваше да минем и през полицията. Радо е много доволен от резултата, който идва точно навреме".