Майката на Алберт Попов: Той е много уверен, защото е подготвен

OFFNews Последна промяна на 01 февруари 2019 в 14:13 1283 0

Майката на Алберт Попов - Мартина сподели пред bTV, че е учудена от спокойствието и увереността на звездата ни в алпийските ски.

21-годишният състезател постигна феноменални резултати в слаломите от Световната купа в Кицбюел и Шладминг и много бързо спечели симпатиите на хората.

"Той е много уверен, защото е подготвен. Много е спокоен, чувства се в свои води. Аз, като негова майка, съм учудена от неговото спокойствие и увереност.

Алберт беше много малък, когато в Словения по някакъв повод се прибрахме по-рано в чайната. Течеше някакво състезание при жените и го попитах защо не гледа, а той ми отговори: "Аз като стана световен шампион ще ти покажа какво е каране", каза Попова.

Тя си припомни и автомобилния инцидент от края на 2015 година в Зьолден, когато талантливият ни скиор пострада тежко, а треньорът му Драго Грубелник загина.

"Относно катастрофата мога да кажа, че съм благодарна на Господ, че ни го запази жив. Имало е защо. Сигурна съм. Не се притесняваме да говорим за това, защото сме го преживели и сме го приели като нещо по пътя, през което е трябвало да преминем. Смятам, че то ни е направило по-силни.

Аз съм една горда майка, мога да го кажа без никакви сантименти и притеснение. Той от малък обича да е лидер, обича да е първи. Като дете беше изключително палав. Няколко пъти е щял да взриви хижа Алеко, да я наводни, да скочи от покрива на хижата.", сподели с усмивка гордата майка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови