Лаура Далмайер пред оттегляне от биатлона

OFFNews 25 февруари 2018 в 10:46 30280 0

Германската мегазвезда в биатлона Лаура Далмайер обяви, че обмисля прекратяване на кариерата си още тази пролет след края на сезона за Световната куха.

24-годишната германка смята, че вече е постигнала всичките си цели в спорта и не вижда какво повече може да добави отгоре и затова смята да си постави нови предизвикателства.

За крехката си възраст тя има впечатляващ брой отличия - седем световни титли, два олимпийски златни медала от Пьонгчанг и Световна купа.

"Занимавам се с биатлон от 9-годишна. Първо мечтаех да порасна, за да участвам в Световната купа, след това да я спечеля, да стане световна шампионка. Последната ми мечта беше олимпийско злато и я изпълних. Защо да продължавам? Не съм решила нищо окончателно, но се замислям да сложа край", каза Далмайер.

Предишната лидерка на женския биатлон на Германия Магдалена Нойнер също сложи рано край на кариерата си, след като спечели от всичко по много. Нойнер се оттегли на 25, а Далмайер е готова да си тръгне дори още по-рано.

Поведението на именитите германки може да послужи за пример как един спортист трябва достойно да се оттегли, докато е на върха, а не да мимикрира, каквито случаи има доста, особено у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови