Камила Валиева се завърна на леда

OFFNews 10 февруари 2022 в 11:43 1534 0

Руската сензация във фигурното пързаляне Камила Валиева поднови тренировки на олимпийските игри в Пекин. Тя пропусна вчерашното си занимание, след като около името ù се завъртя информация за съмнителен допинг тест, направен преди олимпийските игри.

Все още няма официална информация по казуса от Международния олимпийски комитет и Международната федерация по кънки, но церемонията по награждаването в отборното състезание, спечелено от Валиева и съотборниците ù от Руския олимпийски комитет, беше отложена за неопределено време.

Появата ù на тренировката беше възприето като знак, че тя не е отстранена от олимпиадата и се очаква положителна за нея развръзка.

На заниманието присъстваха и треньорите Даниил Глайгенхаус, Сергей Дудаков и Етери Тутберидзе. На тренировката Валиева първо падна, а след това изпълни троен аксел, а след това - и каскада от четворен тулуп - троен тулуп - троен ритбергер. След това отново падна при изпълнение на четворен тулуп, за да завърши с чисто изпълнение на четворен тулуп - ойлер, троен тулуп и троен лутц - троен тулуп.

Шефът на пресслужбата на МОК Марк Адамс отказа да коментира случая с Валиева.

“Не мога да коментирам всички слухове. Възникна ситуация, за която ни е нужна консултация. Слуховете за допинг са спекулация.

Личната треньорка на Валиева Тутберидзе също заяви, че с “клюки и сплетни не се занимавам”. Валиева, която е само на 15 години, продължава да получава подкрепа от бивши и настоящи руски фигуристи и спортисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови