Фейгин остана недоволна от представянето си във волната програма

OFFNews 17 февруари 2022 в 15:17 3749 0

Снимка Getty Images

Най-добрата състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин не остана особено доволна от представянето си във волната програма на олимпийските игри в Пекин.

19-годишната Фейгин записа личен рекорд за сезона, след като получи оценка от 100.15 точки за днешното си изпълнение на "Жар птица". Тя беше оценена с 59.16 точки за кратката програма и получи общо 159.31 точки. Така Фейгин вероятно ще завърши на 24-о място.

"Няма как да не се притеснява един състезател, все пак излиза пред публика и съдии, трябва да покаже най-доброто от себе си, без да се излага. Затова винаги има напрежение. Сега имах малко повече, тъй като трябваше да се събера на доста повече елементи. Като цяло се бях концентрирала повече върху кратката програма, защото исках там да покажа най-доброто, за да мога да се класирам за волната", каза Фейгин след изпълнението си пред пратеника на БТА в Пекин.

Тя не успя да изпълни чисто програмата и падна след троен ритбергер.

"Контузията естествено доста попречи на моята подготовка, защото започнах много по-късно и чак към края, преди олимпиадата всъщност, успях да вляза в добра физическа форма", добави фигуристката.

За нея това беше дебют на олимпийски игри и тя се надява, че това няма да е последното ù участие.

Зад нея ще остане само финландката Йенни Сааринен, която беше допусната като извънредна 25-а участничка заради неопределената ситуация с рускинята Камила Валиева, която е сочена за фаворитка, но името ù бе замесено в допингскандал.

"Ще запомня тези Игри с неописуема емоция. Вече съм си изиграла програмите, а все още не мога да повярвам, че съм на олимпийския лед. Само хубави, прекрасни емоции ще имам и се надявам след четири години пак да представям България", каза Фейгин.

След края на волната си програма тя се държеше за оперираното си коляно, а след около месец й предстои участие на Световното първенство във Франция.    

"Като паднах, ми се сгъна коляното. Аз все още имам проблем с това, не мога да го сгъвам докрай и съответно почувствах малък дискомфорт. Но успях да се събера за минимално време, за да мога да продължа по-нататък. За световното първенство има време, сега се бях концентрирала за олимпиадата. Като се върна, ще имам малко почивка и пак започвам с още по-тежки тренировки, за да мога да съм в пика на формата си", добави Фейгин.

Тя постигна личен резултат за сезона за двете си програми и в общия сбор от точки в китайската столица.

"Естествено можеше още къде да се добави, можех и без грешка да играя, но никога не се знае какво ще стане, все пак е състезание и всичко е възможно. Като цяло оценките, не бих казала, че съм много доволна, но аз не им обръщам внимание, а по-скоро на моето изиграване", заяви фигуристката.

Тя каза, че организацията на олимпийските игри е на ниво.

"Олимпиадата като цяло доста добре са я организирали, с мерките, които всички ги спазвахме максимално и съответно имаше доста по-малко положителни тестове, поне така се надявам. Изобщо нищо не ме притесняваше нищо тук, чувствах се доста спокойна и това е най-важното", каза Фейгин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови